Vi produserer biometanol ved å benytte restråstoffer som sekundært trevirke og/eller annet industrielt restråstoff som ikke har god nok kvalitet som primærprodukter. Vår første konseptfase vil benytte GROT (greiner og topper) og bult fra skogbruket, avkapp fra sagbruksindustrien, innsamlet rivningsvirke, og etterhvert slam fra fiskeoppdrett, landbruksavfall og annen biomasse som ellers ville gått til spille eller forråtnelse.
Restråstoffer fra bærekraftig skogsforvaltning gir et stort ressursgrunnlag for vårt konsept.
Dagens tilvekst i norsk skog er 200 % av uttaket.
Ved forråtning av GROT på hogstflata går man glipp av en viktig grønn ressurs og øker faren for utslipp av drivhusgassen metan (CH4).
Metan er opp til 84 ganger mer klimapotent enn CO2-utslipp.
Utnyttelse av denne avfallsressursen legger bedre til rette for økt re-planting og bidrar til bedret økonomi i norsk skogsindustri.
Vårt tilpassede konsept for utnyttelse av biologiske restråstoffer er en ressursmessig, miljømessig og økonomisk vitalisering av skogsindustrien.
En hogstflate ryddet for GROT (greiner og topper) legger til rette for økt re-planting som igjen gjennom fotosyntese vil øke skogens totale biomasse og evne til CO2-opptak.
Konseptet gir dobbel miljøeffekt – utnytter fornybare restråstoffer til erstatning for fossile produkter – og øker samtidig naturens egen evne til å bremse global oppvarming.
Biometanol fra bærekraftige kilder er en karbon-nøytral kjemisk innsatsfaktor eller energibærer – som kan benyttes både i material- og energisystemet.
En energimessig selvdreven prosess som utnytter energien i biomassen.
Høy arbeidstemperatur sørger for å skape damp til gassifiseringen og termisk energi til en pyrolyseprosess i forvarmingsleddet, og er derfor en svært energieffektiv og miljøvennlig prosess.
Glocal Green mer enn dobler metanol-produksjonen ved å koble på et elektrolyseanlegg basert på fornybar energi.
Metanol er svært enkel å håndtere, med tilnærmet tilsvarende prosedyrer og teknologi som for diesel og bensin.
En verdensomspennende eksisterende energiinfrastruktur sørger for forsyning av biometanol til transportsektoren og kjemisk industri.
Glocal Green ser både markedsbehov og ressursgrunnlag for flere produksjonsenheter, både i Norge og internasjonalt.
Et ressurseffektivt konsept basert på en «hybridisering» av kjente teknologier hvor man ser ser for seg ca. 100.000 tonn metanol pr. produksjonsenhet.
Vår ambisjon er å etablere en sirkulær karbonøkonomi ved å kombinere og skalere eksisterende teknologiske løsninger som skal produsere og distribuere grønn biometanol – i stort omfang – i eksisterende markeder.
Alt i tråd med Glocal Greens visjon – en lokal løsning for en global utfordring – desentralisert produksjon for både kortreist råstoff og ferdigprodukter.
Glocal Green produksjonsfasiliteter
Nullutslipp distribusjon med tog
Nullutslipp distribusjon med båt
Hub for videre distribusjon
Bunkringsanlegg for metanol